RENOVATIEZONDAG 2024 | Bezoek de toonzaal op 22/9 tussen 10:00 – 17:00. Meer info

landelijke leefveranda
cockelaere 06
a16aa1b8 f409 4bda 8bba e5d9ffd3fdd6

Verandaland is dé N°1 verandabouwer voor landelijke veranda's

Landelijke veranda’s zijn er in alle vormen en maten. Kom in onze showroom de mogelijkheden voor je landelijke veranda bekijken. Wij geven je graag vrijblijvend informatie. TIP: Vraag zeker ook een rondleiding in ons atelier! 

leefveranda gebouwd door verandaland

Ijzersterke veranda's in landelijke stijl:
geniet van het buitenleven

Bij Verandaland zijn we gepassioneerd over het creëren van de ultieme buitenruimte die jouw huis aanvult en jouw levensstijl verrijkt. Of je nu kiest voor een veranda, een leefveranda of een extra woonuitbreiding, een landelijke veranda biedt een perfecte combinatie van comfort en rustieke charme.  Met onze op maat gemaakte ontwerpen en hoogwaardige materialen geniet je tientallen jaren van een prachtige en functionele ruimte.

Landelijke veranda's van Verandaland: 100% maatwerk

Onze landelijke veranda’s ademen de nostalgie en sfeer uit van de oranjerie van weleer. Kies je voor een klassieke of landelijke veranda? Dan kies je voor een stevige constructie, smal ogende raamprofielen, grote glaspartijen, een sfeervolle lichtkoepel en functionele afwerking. Steellook, kenmerkend door een staaluitzicht en subtiele profilering, behoort eveneens tot de mogelijkheden. Niets is standaard, alles is maatwerk. Daarom is alles ook mogelijk. 

leefveranda gebouwd door verandaland

GOEDE SERVICE

Wij willen je goed gevoel bezorgen en dat kan alleen maar tijdens het project maar ook daarna. Aan ons denk je met plezier terug als je van je nieuwe veranda geniet.

VAN A TOT Z

In tegenstelling tot veel anderen kunnen wij het gehele traject van een aanbouw uit handen nemen. Beginnende bij het eerste idee tot aan de afwerking.

PRIJS/KWALITEIT

Wij bieden ijzersterke kwaliteit. Toch zijn wij altijd alert hoe we ook de beste prijs kunnen aanbieden. Op die manier krijg jij de beste prijs-kwaliteitverhouding.

EIGEN ATELIER

In ons eigen atelier in Waregem doen we alle voorbereidingen voor jouw veranda. Op die manier kunnen wij kwaliteit waarborgen.

ÉCHTE SHOWROOM

Geen showroom in een gebouw, maar echte veranda's nagebouwd op ons terrein. Alleen dan kan je de sfeer pas echt voelen.

ELKE DAG GEOPEND

Wij zijn elke dag bereikbaar en onze showroom is elke dag open. Uiteraard komen we ook bij jou thuis.

Meer weten over landelijke veranda's?

Unieke leefveranda's
in landelijke stijl

woonveranda

De voordelen van een landelijke leefveranda

Woon ruimer in een energiezuinige en lichtrijke landelijke veranda van Verandaland. Geniet van jouw leefveranda in alle seizoenen dankzij hoogwaardige isolatie en verwarmingsoptiesOf je nu droomt van een ruime keuken, een grotere woonkamer, of een speciale plek voor de (klein)kinderen, wij maken het voor jou mogelijk. 

Een landelijke leefveranda is de ideale plek om thuis tot rust te komen en te genieten van je tuin. Echter, échte meerwaarde verkrijg je pas door een leefveranda toe te voegen die zowel opvalt als naadloos aansluit bij de bestaande architectuur van jouw huis. 

Vraag vrijblijvend advies aan onze verandaontwerpers tijdens een showroombezoek. 

Tevreden klanten? Daar gaan we voor!

Portfolio leefveranda's in landelijke stijl

FAQ landelijke veranda's

Een leefveranda of woonveranda is een uitbreiding van je woning. Deze kan diverse functies hebben. Denk aan een uitbreiding van de woonkamer, keuken, tv kamer of een sportkamer of kantoor. Waar een veranda volledig uit glas bestaat is een woonveranda dit niet. Deze heeft een plat dak, een lichtstraat en is volledig geïsoleerd. Een echte aanwinst en meerwaarde voor je woning. Een woonveranda kun je in verschillende stijlen laten opmaken. Deze stijlen zijn landelijk, minimalistisch, modern, futuristisch of romantisch. Allemaal hebben ze hun eigen stijl en afwerking. Welke het beste bij je woning past, hangt uiteraard af van smaak.

Maar denk ook aan de stijl van de woning en de huizen in de omgeving. Echte meerwaarde creëer je door een woonveranda toe te voegen aan je woning op een manier dat deze er positief uitspringt en toch één geheel is.

De prijs van jouw veranda hangt af van verschillende factoren. Het model, de afmetingen, de exacte materiaalkeuze en uitvoering, de afwerkingsgraad (verwarming, verlichting, muggenramen, schilderzerken, terraswerken, …). De prijs is dus volledig afhankelijk van jouw vragen en wensen.

Een zeer correcte richtlijn is gemiddeld een 1500 tot 3000 € per vierkante meter, inclusief alle benodigde aannemerswerken. Een bepaald budget voor ogen? Laat je adviseren in onze toonzaal !

Bij Verandaland ben je verzekerd van een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Bereken de prijs van jouw landelijke veranda via onze handige calculator of vraag een gepersonaliseerde offerte aan.  

De regelgeving, wetgeving en overheids- en gemeentelijke eisen zijn specifiek en moeten altijd situationeel worden beoordeeld, afhankelijk van de regio of de gemeente.

Lees meer over bouwvergunningen en meldingsplicht in dit artikel.

Een orangerie en een landelijke veranda verschillen in ontwerp en gebruik. Een orangerie, oorspronkelijk bedoeld om citrusbomen te beschermen, heeft een elegante, luxueuze uitstraling met veel glas en wordt tegenwoordig vaak als serre gebruikt. Een landelijke veranda is rustiek en praktisch, ontworpen als een overdekte buitenruimte voor ontspanning en buitenleven. Beide bieden unieke voordelen, afhankelijk van de behoeften en voorkeuren van de eigenaar.

Ja, onderhoud en controle aan een landelijke veranda is belangrijk om de levensduur en schoonheid te behouden, maar de landelijke veranda’s van Verandaland zijn onderhoudsvriendelijk.

  • Hout: Regelmatig schoonmaken en behandelen.
  • Metalen onderdelen: Controleer op roest en scharnieren smeren.
  • Glas: Schoonmaken en controleren op beschadigingen.
  • Dak: Verwijder vuil en controleer op lekken.

Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat jouw landelijke veranda er altijd op zijn best uitziet en lang meegaat.

Bij Verandaland zijn we onafhankelijk van externe factoren, omdat we onze veranda’s volledig in ons eigen atelier fabriceren. Hierdoor kunnen we snel produceren. Met 20 jaar ervaring minimaliseren we fouten en respecteren we strikte deadlines. Onze eigen, ervaren plaatsingsdienst zorgt ervoor dat de veranda binnen een paar weken volledig geïnstalleerd is.

Helaas is het antwoord op beide vragen : nee, moeilijk. Als je een oude veranda hebt dan bestaat deze vaak nog uit minder isolerende materialen. Geen hoogrendementsbeglazing, weinig isolerende profielen, géén vloerisolatie, .. noem maar op. Het is als verandabouwer uiterst moeilijk om een bestaande constructie aan te passen. De ramen zijn voorzien op het dakgewicht, profielen zijn niet voorzien op dikkere beglazing, en als we dan een isolerend geheel zouden plaatsen op een niet-geisoleerde vloer blijf je met eenzelfde probleem kampen. Wij adviseren de klant steeds om een volledig nieuwe veranda te plaatsen, waarbij alle materialen volgens de norm geïsoleerd zijn. Het lijkt even een bittere pil, maar eerlijk is eerlijk : als we het goed willen doen, beginnen we graag van nul. Enkel door te werken met onze eigen hoogisolerende materialen, correcte bouwprincipes en technische vernuftigheden kunnen we jou als klant garanderen dat je de vier seizoenen plezier zal hebben van je nieuwe leefveranda.  Out with the old, in with the new.  Een investering die doorheen de jaren gagarandeerd zijn waarde zal laten blijken.    

Een veranda maakt de perfecte verbinding tussen je tuin en woning. Hoe richt je je veranda in ? Kies je ervoor om deze naadloos te integreren met je tuin of laat je deze aansluiten bij de huidige inrichting van de woning? Verandaland helpt je bij het volledige totaalplaatje.
Wens je je vloer in de woning mee te vernieuwen met de veranda? Dat kan. Wens je dat wij de nieuwe vloer in de veranda baseren op de huidige binnentegel of identiek dezelfde aankopen? Dat kan. Wens je zonwering, raamdecoratie ? Verandaland levert een totaalpakket. Van bijhorende terrassen, verwarming, interieurwerken en aankleding : bij ons kan je alles voor de inrichting van je veranda vinden onder één dak. Boek gerust een afspraak voor meer informatie !

Scroll naar boven

OFFERTE AANVRAAG