Veelgestelde vragen

Een veranda kan u uiteraard verkrijgen bij Verandaland. U bent van harte welkom in onze toonzaal waar u alle verschillende modellen kan bekijken en uiteraard een voorstel kan laten uitwerken op maat. Plan een afspraak in onze showroom voor vrijblijvend advies en aanvullende informatie. Liever een bezoek van een vertegenwoordiger bij u thuis? Dat kan eveneens. Tot binnenkort ?

Vooreerst plaatsen wij twee grote types veranda’s. Enerzijds de traditionele glazen veranda, en anderzijds de platdakveranda. Deze laatste is hetgeen waar we écht gespecialiseerd in zijn : de échte woon- of leefveranda. Door te werken met een platdak creëer je een hoge buffer aan isolatie , kan je zelf de positie van je lichtstraat positioneren ( voorbeeld te hinderlijk in de televisiehoek, laptophoek, keukenwerkblad?) , en verhoog je je gebruikscomfort , denk daarbij aan hogere ramen, en de mogelijkheid op het dak te lopen om de lichtstraat of lichtkoepel te reinigen. Binnenin die platdakveranda’s zijn er heel veel subtypes : landelijke veranda’s , klassieke veranda’s , victoriaanse veranda’s, een oranjerie, moderne veranda’s, glass houses of minimalitische veranda’s, pergola’s , … laat je inspireren in onze toonzaal !

De prijs van uw veranda hangt af van verschillende factoren. Het model, de afmetingen, de exacte materiaalkeuze en uitvoering, de afwerkingsgraad (verwarming, verlichting, muggenramen, schilderzerken, terraswerken, …). De prijs is dus volledig afhankelijk van uw vragen en wensen.

Een zeer correcte richtlijn is gemiddeld een 1500 tot 3000  € per vierkante meter, inclusief alle benodigde aannemerswerken. Een bepaald budget voor ogen ? Laat je adviseren in onze toonzaal !

Ja. De huidige leefveranda’s zijn heel degelijke constructies en vergroten je leefruimte. In feite wordt er een klein stukje woning aangebouwd. Het platte dak en alle isolerende materialen brengen wel wat gewicht met zich mee, zodus is een goede fundering noodzakelijk. Verandaland neemt al deze werken uit je handen. Wij leveren totaalprojecten waarbij we zowel de fundering, de plaatsing van de veranda en alle afwerkingswerken voor ons rekening nemen. Vraag naar onze mogelijkheden of uw gratis prijsofferte.

Of een melding,  of een vergunning,  is noodzakelijk voor ieder uitbreidingsproject.

Een melding

Een melding maak je als je veranda uit 75 % glas bestaat

Je geen structurele wijzigingen uitvoert

Je aan de zijgrens minstens 3 meter van je buur verwijdert blijft

Je bij halfopen of gesloten bebouwing géén wijzigingen uitvoert aan de scheidingsmuur

De gemiddelde doorlooptijd is ongeveer 1 maand.

Een vergunning

Als je bijvoorbeeld wél aanpaalt aan een burenmuur die uitgebreid zou moeten worden, groter bouwt dan 40 m², een veranda wenst die uit minder dan 75 % glas bestaat of je een poutrelle wenst te plaatsen, dan is een vergunningsaanvraag noodzakelijk.

Met of zonder architect?

Als er bij je verbouwing geen stabiliteitswerken moeten worden uitgevoerd, volstaat een eenvoudig dossier. Dat is bijvoorbeeld het geval als je veranda:

kleiner is dan 40 m² maar alsnog de burenmuur wordt uitgebreid of verhoogd

voor 75 % bestaat uit glas

 

Als er stabiliteitswerken dienen uitgevoerd te worden (poutrelle) , je groter zou bouwen dan 40 m², of een stabiliteitsstudie nodig blijkt,  dan is een architect noodzakelijk.

De gemiddelde doorlooptijd van een vergunning is 100 dagen.

Wij leveren de nodige documenten aan , als de plannen van de huidige woning ter beschikking zijn. De aanvraag of melding gebeurd digitaal met E-ID.

Een veranda maakt de perfecte verbinding tussen je tuin en woning. Hoe richt je je veranda in ? Kies je ervoor om deze naadloos te integreren met je tuin of laat je deze aansluiten bij de huidige inrichting van de woning? Verandaland helpt u bij het volledige totaalplaatje.
Wens je je vloer in de woning mee te vernieuwen met de veranda? Dat kan. Wens je dat wij de nieuwe vloer in de veranda baseren op de huidige binnentegel of identiek dezelfde aankopen? Dat kan. Wens je zonwering, raamdecoratie ? Verandaland levert een totaalpakket. Van bijhorende terrassen, verwarming, interieurwerken en aankleding : bij ons kan je alles voor de inrichting van je veranda vinden onder één dak. Boek gerust een afspraak voor meer informatie !

Helaas is het antwoord op beide vragen : nee, moeilijk. Als je een oude veranda hebt dan bestaat deze vaak nog uit minder isolerende materialen. Geen hoogrendementsbeglazing, weinig isolerende profielen, géén vloerisolatie, .. noem maar op. Het is als verandabouwer uiterst moeilijk om een bestaande constructie aan te passen. De ramen zijn voorzien op het dakgewicht, profielen zijn niet voorzien op dikkere beglazing, en als we dan een isolerend geheel zouden plaatsen op een niet-geisoleerde vloer blijf je met eenzelfde probleem kampen. Wij adviseren de klant steeds om een volledig nieuwe veranda te plaatsen, waarbij alle materialen volgens de norm geïsoleerd zijn. Het lijkt even een bittere pil, maar eerlijk is eerlijk : als we het goed willen doen, beginnen we graag van nul. Enkel door te werken met onze eigen hoogisolerende materialen, correcte bouwprincipes en technische vernuftigheden kunnen we jou als klant garanderen dat je de vier seizoenen plezier zal hebben van je nieuwe leefveranda.  Out with the old, in with the new.  Een investering die doorheen de jaren gagarandeerd zijn waarde zal laten blijken.    

Wij zijn reeds dertig jaar lang gespecialiseerd in het plaatsen van échte woon-of leefveranda’s. Wij specialiseren ons in platdakveranda’s, waardoor wij een heel correcte prijs-kwaliteit aanbieden.  Wij nemen het traject volledig uit handen van de klant : van aannemerswerken tot aankleding en raamdecoratie. Onze klanten kunnen met een gerust hart beginnen aan het project : één aanspreekpunt, één uitvoering, resulterend in een mooie realisatie. Wij hebben een eigen productie atelier en werken hoofdzakelijk met Belgische materialen. We houden van familiaal contact : kom je bij ons, dan kom je ook een beetje thuis. Een leefveranda zet je maar één keer : communicatie en klantvriendelijkheid stellen wij voorop. Meer ontdekken? Kom langs in onze toonzaal een maak kennis met ons team  !

 

Scroll naar boven
Scroll naar top

OFFERTE AANVRAAG

Bezoek ons van 7 t.e.m. 15 oktober op Bis in Flanders Expo in Gent en ga met hopen inspiratie, informatie en offertes naar huis.

Mail ons voor tickets. Tot daar!