leefveranda gebouwd door verandaland

Verandabouw: de verschillende materialen

Klassieke veranda verlichting

Je kunt je verandabouw laten uitvoeren in verschillende stijlen. Wanneer je kiest voor een romantische veranda zullen er andere materialen worden gebruikt dan bij de keuze voor moderne verandabouw. Kies je voor hout dan zul je eerder bij klassieke veranda’s uitkomen terwijl aluminium meer past bij een minimalistische verandabouw Verschillende materialen passen dus bij verschillende stijlen.

Aluminium verandabouw

Gebruik je aluminium voor de constructie van je veranda dan kies je voor een hele stevige constructie. Deze gaat lang mee en doordat deze stevig is kun je daarnaast kiezen voor grote partijen aan glas. Dit kan omdat de profielen veel draagkracht hebben, zelfs als ze zeer slank zijn. Dit materiaal in combinatie met veel glas zie je dan ook veel terug bij de moderne veranda. Een ander groot voordeel van een aluminium veranda is dat deze nauwelijks onderhoud nodig heeft. En door de thermische onderbrekingen isoleert het beter dan hout of PVC. Dit is dan ook de reden dat wij als Verandaland altijd kiezen voor aluminium

Ik zou er enkel nog bijvermelden dat verandaland kiest voor enkel aluminium omwille van dus inderdaad de hoge draagkracht minder profielen en geen onderhoud (zodat er zeker geen aanvragne komen voor pvc etc)

Houten verandabouw

Hout is net als aluminum zeer sterk waardoor ook hier grote oppervlakten met glas kunnen worden geplaatst. Door de grote draagkracht hoeft deze niet onderbroken te worden met meerdere profielen. Uiteraard is hout gevoeliger voor onderhoud dan de aluminium variant. Het voordeel is dan weer dat het gemakkelijk overschilderbaar is waardoor er flexibiliteit ontstaat voor het design. Door bijvoorbeeld de kleur aan te passen past hout zowel bij de landelijke stijl veranda als bij de moderne woonveranda.

PVC verandabouw

PVC heeft als grote voordeel dat het in allerlei kleuren verkrijgbaar is en dus op veel stijlen aan te passen is. De prijs voor een PVC veranda ligt over het algemeen lager dan die van een houten of aluminium. Het nadeel kan zijn dat je wel met meer profielen te maken hebt. PVC is minder sterk en heeft minder draagkracht. Er zullen meer profielen moeten worden gebruikt om al het glas te kunnen dragen.

Om kwaliteit te garanderen kiest Verandaland voor aluminium. Veel draagkracht met weinig onderhoud zo geniet je het langst van je veranda.

Voor welk materiaal je dus uiteindelijk kiest kan net zoveel met de stijl te maken hebben als de keuze voor onderhoud. Wil je meer weten over de verschillende materialen of de prijs op maat per materiaal? Neem dan vrijblijvend contact op met Verandaland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

OFFERTE AANVRAAG

We zijn met vakantie van 19 juli tot 11 augustus 2024! Wij zullen je aanvragen zo snel mogelijk na onze terugkeer beantwoorden.

Hopelijk tot binnenkort!