leefveranda gebouwd door verandaland

Verhuizen of verbouwen? De voordelen van een woonveranda

De voordelen van een woonveranda

Je gezin is gegroeid, je wilt een kantoorruimte of wilt een aparte sportruimte. Er zijn veel redenen waarom je meer ruimte wenst. Verhuizen is een natuurlijk een optie maar wat nu als je al heel prettig woont en eigenlijk niet weg wilt? Dan is het aanbouwen van een leefveranda een slimme optie. Met een woonveranda creëer je al snel extra ruimte waarmee je weer een tijd vooruit kunt. Lees meer over de voordelen van een woonveranda en waarom dit een goede oplossing kan zijn voor ruimtegebrek.

Vergoot je woongenot

De aanbouw van een woning vergroot het woongenot. Irritatie wordt veelal veroorzaakt door ruimtegebrek. Door het aanbouwen van een leefveranda creëer je vele m2 oppervlakte aan je woning. Je kunt ervoor kiezen om de ruimte bij de woonkamer te betrekken, een grote leefkeuken te creëren of juist een aparte ruimte voor ontspanning of werk doeleinden. Voor meer inspiratie lees je het veranda inspiratie artikel

Romantische veranda binnenkant

Bespaar tijd

Veelal verhuizen mensen vanwege ruimtegebrek terwijl ze zich wel erg fijn voelen in hun woning. Je hebt bijvoorbeeld genoeg slaapkamers en de badkamer is helemaal naar je zin. Alleen de benedenruimte laat te wensen over. Een uitbouw zou dan een goede oplossing kunnen zijn. Je kunt je bijna ideale woning veranderen in de ideale woning. Reken dat een verhuizing ook niet zomaar gerealiseerd is. Je moet op zoek naar de juiste woning en zorgen dat de oude woning verkocht raakt. Nog maar niet te spreken van de tijd die het kost om alle financiën op orde te krijgen

Bespaar geld met een verbouwing

Veel mensen schrikken terug als ze het totale kostenplaatje zien van een woonveranda. Als je hier echter wat langer bij stilstaat zul je zien dat dit reuze meevalt. Zeker als je dit vergelijkt met een verhuizing. Zelfs als je je oude woning voor een mooi bedrag verkoopt ben je vaak duurder uit met een nieuwe woning. Dit omdat je tenslotte op zoek gaat naar een grotere woning. Een grotere en duurdere woning betekent hogere maandlasten.

Romantische veranda buitenkant

Stel dat je het geluk hebt een woning te vinden voor hetzelfde bedrag dan is de kans nog steeds groot dat je veel kosten maakt met een verhuizing. De aanschaf van nieuwe meubels omdat de oude niet over kunnen naar de nieuwe woning, nieuwe vloeren en nieuwe raambekleding zijn hierbij de grootste boosdoeners. Tel hierbij nog de kosten voor de daadwerkelijk verhuizing en je zult zien dat ook verhuizen een aardige kostenpost met zich meebrengt.

Kies je voor een leefveranda aan de woning dan maak je uiteraard ook kosten voor eventuele raam- en vloerbekleding. De kosten hiervoor zullen wel aanzienlijk lager liggen omdat je dit voor een kleine ruimte doet en niet voor de gehele woning.

De beslissing

Wij adviseren je om je allereerst af te vragen hoe fijn je je voelt in je huidige woning. Wil je hier eigenlijk niet weg verdiep je dan eens goed in de opties voor de bouw van een veranda. Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij komen graag bij je langs om je huidige situatie te bekijken. Wij kunnen het gehele traject tot en met de inrichting uit handen nemen. Je kunt er ook voor kiezen om zelf een gedeelte op te pakken en een gedeelte door ons te laten doen. Al met al genoeg opties. Wil je dat wij vrijblijvend langskomen en een complete kostenberaming opmaken? Wij helpen je graag! Stuur ons een bericht en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

OFFERTE AANVRAAG

We zijn met vakantie van 19 juli tot 11 augustus 2024! Wij zullen je aanvragen zo snel mogelijk na onze terugkeer beantwoorden.

Hopelijk tot binnenkort!