leefveranda gebouwd door verandaland

Prijs veranda: Wat kost een veranda?

Wat kost een veranda? Bij de keuze om een veranda te laten bouwen is het belangrijk om alle voor en nadelen af te wegen. En zo is het belangrijk om een goed idee te hebben wat de kosten uiteindelijk zullen en hoe deze zijn opgebouwd. Gemiddeld kun je ervan uitgaan dat 60% van de kosten voortkomt uit materiaal, 37% uit arbeid en de laatste procenten zijn overige kosten als voorrijkosten. Dit geeft een globaal idee hoe de kosten zijn opgebouwd. Hoe hoog laag het uiteindelijke bedrag wordt hangt af van bepaalde keuzes af die je maakt.

Het formaat van de aanbouw

De grootste invloed op het uiteindelijke kostenplaatje is natuurlijk de grootte van de aanbouw. De keuze voor het formaat hangt af van de grootte van je woning. Veel mensen kiezen er voor om voor de volledige breedte van de woning te gaan. Hierdoor benut je optimaal de mogelijkheden.

  • Breedte: Per halve meter meer of minder kan de kostprijs al snel 1.000 euro zal verschillen. Je dient er rekening mee te houden dat je te maken hebt met een maximum aan breedte waaraan je kunt aanbouwen. Wil je niet teveel tuin verliezen dan raden we aan om inderdaad te kiezen voor een aanbouw over de breedte.
  • Diepte:  Kies je voor meer of minder diepte dan kan dit zelfs 1250,- per halve meter schelen. Een halve meter klinkt misschien niet veel maar vergis je hier niet in. Een halve meter extra over de gehele breedte van je woning levert veel extra woonplezier op. Uiteraard creëer je in beide gevallen ook weer een meerwaarde op de gehele woning.
Veranda laten bouwen door verandaland

Keuze 2: Prefab of maatwerk?

Als je een goed beeld hebt van de afmeting die je wenst te realiseren is het belangrijk om te kijken of je voorkeur uitgaat naar prefab of maatwerk.

  • Prefab: Wanneer je kiest voor een prefab aanbouw dan wordt de aanbouw in de fabriek gemaakt van het bedrijf wat je inschakeld. Vervolgens wordt de aanbouw in haar totaliteit verplaatst naar de locatie van de klant. Het kan ook zijn dat de aanbouw in gedeelten aankomt op de locatie en daar verder wordt gemonteerd.  Het vooraf bouwen in de fabriek zorgt er voor dat je een besparing kan realiseren die kan oplopen tot €3000,-. Ook heeft een prefab aanbouw als extra voordeel dat ze op zeer eenvoudige wijze en op korte termijn kan worden geplaatst. Zo kan je ook nog eens extra besparen op de arbeidskosten.
  • Maatwerk: Je kunt natuurlijk ook kiezen voor maatwerk. Deze wordt dan geheel op jouw locatie opgebouwd. Het grootste voordeel is dat deze geheel op jouw wensen is af te stellen. Bij prefab staat er vaak al een standaard die minder makkelijk aan te passen is.

moderne veranda buitenkant

Andere keuzes die de kostprijs van een veranda beïnvloeden

Bovenstaande keuzes zijn veruit de belangrijkste, maar er zijn meer dingen op rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld ook maar eens aan de ramen en deuren voor je aanbouw evenals het gebruik van mogelijke heipalen. Daarnaast hangt het kostenplaatje ook nog eens af van de mate van afwerking die je wenst. Ben je zelf handig dan kun je de afwerking zelf oppakken. Je kunt er echter ook voor kiezen het uit te besteden tot aan de aankleding van de veranda met de zonwering en verlichting. Je hebt er dus zeker inspraak in en invloed op in hoeverre de kosten voor een woonveranda oplopen.

Wil je graag een idee wat het zou kosten als je voor een veranda kiest? We zijn elke dag geopend in Waregem waar we je graag informeren. Wil je graag dat we een exacte maar toch vrijblijvende offerte uitbrengen? Dan komen we graag bij je langs, zo zien we de woning kunnen we de wensen en stijl inventariseren en kunnen we een compleet kostenplaatje bieden.

showroom verandaland

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

OFFERTE AANVRAAG

We zijn met vakantie van 19 juli tot 11 augustus 2024! Wij zullen je aanvragen zo snel mogelijk na onze terugkeer beantwoorden.

Hopelijk tot binnenkort!