veranda gebouwd door verandaland

Welke verwarming kies ik in mijn leefveranda?

U heeft het vast al horen waaien: “de leefveranda van vandaag is supergeisoleerd”. Maar hoe zit het dan met de verwarming? 

Vaak krijgen wij als veranda-specialist te kampen met de vraag of er wel een extra verwarming voorzien moet zijn in de nieuwe ruimte, omwille van de isolatie.

Het antwoord is zonder twijfel: ja. 

Ondanks de superisolatie van de profielen en het glas, warmt een veranda zichzelf in de wintermaanden niet op. Een verwarming voorzien is dus absoluut een aanrader, al garandeert de degelijke installatie en isolatie u wél dat de warmte, eens ze werd voorzien, binnen blijft.

Er zijn erg veel mogelijkheden om een leefveranda te verwarmen, maar deze zijn de –voor ons- meest voorkomende.

Een traditionele chauffage

Een vaak gebruikte oplossing is het verlengen van de leiding van de bestaande verwarming. In de bestaande aanpalende ruimte is er meestal reeds een chauffage voorzien, waardoor de juiste leidingen vaak aanwezig zijn in de muur tussen het bestaande huis en de nieuwe veranda. Wanneer u het geluk hebt op de juiste plaats een chauffage te hebben, is dit dus een financieel aantrekkelijke en gemakkelijke oplossing. De chauffage kan voorzien worden op de muur tussen de veranda en het originele huis, of zelfs in de nieuwe veranda op een muurtje of stijlwand. Bekijk gerust even onze foto ter inspiratie !

Een (pellet) kachel 

Een volgende mogelijkheid is een (pellet) kachel. Deze wordt vaak gekozen voor de gezelligheid en verwarmt tevens ook zeer goed de ruimte. Een belangrijk punt is wel dat u dit op voorhand moet melden (voor de plaatsing van de veranda!). Er moet dan immers een voorziening gemaakt worden in het dak , zodat de buis mooi kan worden weggewerkt. Er bestaan ontelbaar veel types kachels , er is ongetwijfeld een type voor uw smaak. In de bijlage kan u foto’s terugvinden van onze gerealiseerde projecten, doe gerust inspiratie op.

Een warmtepomp 

De laatste mogelijkheid is het plaatsen van airco/verwarmingssysteem. Dit is in de verandabouw een vaak gekozen oplossing ; je hebt namelijk én koeling én verwarming, én er hoeft geen leiding aanwezig te zijn. De airco/wamtepomp wordt aangesloten via een elektrische aansluiting (doch zuinig!), en kan ook perfect in het plafond worden ingewerkt.
De prijs van een warmtepomp bevind zich meestal in een categorie van 3000 tot 6000 euro (exclusief BTW). Het model op de foto is een wandmodel.

Andere mogelijkheden 

Uiteraard bestaan er nog andere mogelijkheden, denk maar aan vloerverwarming. Indien u graag een informatiegesprek wenst over alle mogelijke opties of indien u zelf een vraag hebt mag u ons steeds contacteren via www.verandaland.be. Ons professioneel team staat  u graag te woord !haardingebouwde cassetteingebouwde pelletingewerkte warmtepompopbouw warmtepompradiatorradioator

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

OFFERTE AANVRAAG

We zijn met vakantie van 19 juli tot 11 augustus 2024! Wij zullen je aanvragen zo snel mogelijk na onze terugkeer beantwoorden.

Hopelijk tot binnenkort!