veranda gebouwd door verandaland

Veranda aanbouwen, de 3 stappen!

De laatste 1,5 jaar zijn bizarre tijden geweest. Door Covid waren we aan huis gebonden en hebben we elke ruimte benut die we in ons huis beschikbaar hadden. Het zal u vast niet verbazen dat de vraag naar extra ruimte enorm toenam en zo dus ook de vraag naar veranda’s. Een veranda aanbouwen veranderde voor veel mensen van een toekomstige wens in een noodzakelijk eis in deze tijd! Wij hebben dan gelukkig ook niet stilgezeten en hebben met de nodige aanpassingen goed door kunnen bouwen. Is een veranda voor jou inmiddels ook hoger op je wensenlijst gekomen dan is het slim om aan de volgende dingen te denken voordat je aan de slag gaat!

Wat is het doel van je veranda?

Wij hebben gezien dat veel klanten het afgelopen jaar kozen voor een veranda aanbouw om een extra werkruimte te creëren. Voordat je begint is het goed om na te denken wat jouw doel is van de nieuwe ruimte. Nu thuiswerken nog veel wordt gedaan is dit een handige bestemming, maar over twee jaar kan alles er weer heel anders uitzien en gebruik je deze ruimte liever voor een uitbreiding van de keuken. Wanneer er dan nog leidingen en elektriciteit gelegd moet worden terwijl er al een mooi vloer ligt wordt dit toch lastiger. Denk dus niet alleen aan vandaag maar ook wat je eventueel over 2 jaar voor doel hebt met jouw extra leefruimte.

veranda aanbouwen

Veranda aanbouwen met of zonder vergunning?

Er is altijd een vergunning nodig wanneer je een veranda wilt aanbouwen. In sommige gevallen volstaat de meldingsplicht en in andere gevallen heb je een stedenbouwkundige vergunning nodig. Wanneer jouw aanbouw onder een bepaalde oppervlakte en hoogte blijft dan volstaat de meldingsplicht vaak. Wil je groter en zijn er werkzaamheden nodig om de aanbouw te stabiliseren dan heb je een uitgebreidere vergunning nodig. In dit laatste geval heb je tevens een architect nodig om dit voor je uit te tekenen en berekenen

Hoe gaat de veranda er uitzien qua stijl?

Het doel van de ruimte heb je bepaald en je zit nu eventueel met een architect om tafel of met jouw verandabouwer. Niet alleen de binnenkant en functionaliteit zijn belangrijk maar ook hoe de veranda er aan de buitenzijde uitziet. Afhankelijk van de stijl van je woning en smaak kun je met de keuze van design en materiaal helemaal bepalen hoe je jouw veranda aanbouwen kunt en hoe deze er uit komt te zien. Hier zie je enkele voorbeelden waaraan je kunt zien dat ook de buitenzijde helemaal naar smaak te bepalen is.

En dan nu verder?

Je bent nu al ver gekomen maar je bent er helaas nog niet helemaal. De binnenzijde wil je natuurlijk mooi afgewerkt hebben, je wilt stroom en indien nodig water, maar ook de vloeren en wanden moeten een mooi geheel vormen met de bestaande woning. Maar denk vooral ook na over verwarming of juist zonwering zodat je in beide gevallen altijd een fijne temperatuur hebt in jouw nieuwe stukje leefgenot. De afwerking aan de binnenzijde vraagt ook nog wat aandacht voordat je helemaal klaar bent. Dit is gelukkig wel het leuke gedeelte en heb je wat langer de tijd voor om over na te denken!

Al met een al een leuke en spannende tijd wanneer je kiest voor een veranda aanbouwen. Ben je nog op zoek naar inspiratie zowel voor de binnenkant als de buitenkant, neem dan een kijkje op onze pinterest pagina! Wil je er zeker van zijn dat je niets over het hoofd ziet dan nemen we graag eens alles vrijblijvend met je door. Je kunt langskomen bij ons in Waregem of we komen naar jou zodat we direct een goed zicht hebben op de locatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar boven
Scroll naar top

OFFERTE AANVRAAG

Bezoek ons van 7 t.e.m. 15 oktober op Bis in Flanders Expo in Gent en ga met hopen inspiratie, informatie en offertes naar huis.

Mail ons voor tickets. Tot daar!