Aluminium deur – Waarom kies je hiervoor?

Wanneer je een deur plaats in je profiel van je veranda kom je voor de keuze te staan welk materiaal je hiervoor wilt gebruiken. Buiten esthetisch is het ook belangrijk om te bedenken wat de andere voor en nadelen zijn als het gaat om de materiaalkeuze. Wij hebben hiervoor de verschillende opties op een rij gezet met de voor-en nadelen.

Houten deur en constructie

Een industrieel effect kun je niet snel bereiken met een houten deur. Het materiaal is daarbij zwakker dan staal of aluminium.  Een houten deur isoleert goed en geeft een warme uitstraling. Qua afmetingen kun je alle kanten op maar dient er een zware constructie te staan om het hout te kunnen dragen. De plaatsing van een houten deur is vrij gemakkelijk waardoor de kosten ook lager liggen. Deze kosten komen echter wel terug in het onderhoud. Naast het vuil wat hout aantrekt dient het ook eens per 5 jaar geschilderd te worden

orangerie klassieke veranda moorslede binnen

Stalen deur

Stalen deuren zijn prachtig, inbraakwerend en onderhoudsvrij! Dit zeer sterke materiaal is eenvoudig te lassen en er zijn grote afmetingen mogelijk. De profielbreedte kan desondanks licht en smal blijven. Staal trekt geen vuil aan en hoeft niet meer geschilderd te worden.

aluminium deur

Aluminium deur

Een aluminium deur is onze persoonlijke variant. Je geniet van dezelfde voordelen als staal zoals onderhoudsvrij en sterk materiaal maar het is een stuk lichter en hierdoor ook ongeveer 25% goedkoper dan staal. Ook hier zijn hoge afmetingen mogelijk met slanke profielen. Aluminium is lastiger te lassen dan staal en krijgt door de verbindingsnaden een iets minder industrieel effect. Het is echter zeer licht materiaal en is makkelijk te vervoeren en te verplaatsen.

Met onze divisie Antus zijn wij gespecialiseerd in het plaatsen van aluminium ramen en deuren. Dit kun je zowel toepassen op je bestaande kozijn of wanneer je voor een veranda kiest. Wil je meer weten neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

OFFERTE AANVRAAG

We zijn met vakantie van 19 juli tot 11 augustus 2024! Wij zullen je aanvragen zo snel mogelijk na onze terugkeer beantwoorden.

Hopelijk tot binnenkort!