leefveranda gebouwd door verandaland

Veranda laten bouwen. Hoe ga je aan de slag?

Veranda laten bouwen. Hoe ga je aan de slag?

Jouw woning, en dus jouw veranda, is de plek waar je je thuis voelt, tot rust komt en gezellige herinneren kunt creëren. Omdat wij weten hoe belangrijk dit is geloven wij dat je een goed gevoel moet hebben bij het bedrijf wat veranda voor jouw woning bouwt. Wij streven er dan ook naar om je dit gevoel en vertrouwen te geven. Een veranda laten bouwen is een spannende beslissing. Om deze reden houden we alles transparant en vertellen we graag wat er allemaal bij komt kijken. Vanaf het moment dat je besluit jouw woning uit te breiden met een veranda, tot het eerste kopje koffie wat je zult drinken in jouw nieuwe aanbouw.

Veranda laten bouwen

Een beslissing om een veranda aan te bouwen neem je niet zomaar. Eerst heb je de voor en nadelen tegen elkaar afgezet. Nu heb je de keuze hebt gemaakt welke veranda het beste bij je past en dan ben je toe aan de volgende stap. Misschien heb je via de website een offerte voor een aanbouw aangevraagd of heb je telefonisch contact met ons gehad hierover. In beide gevallen komt er een vertegenwoordiger van ons bedrijf bij je thuis om alle wensen door te nemen. Dit gebeurt op locatie zodat wij direct een goed beeld krijgen van wat er mogelijk is op technisch gebied. Uiteraard willen we jouw wensen uitvoeren maar wij kijken kritisch naar wat er mogelijk is binnen jouw woning om teleurstellingen te voorkomen. Op basis hiervan werken we een 3D tekening. Dit geeft een goed beeld te geven hoe het eindresultaat eruit komt te zien. Uiteraard geven wij in deze offerte ook aan wat de kosten zullen zijn.

De volgende stap

Als je besluit om deze offerte te accepteren en te willen starten met de veranda aanbouw zal er een aanvraag de gemeente moeten plaatsvinden. Dit kan voor sommige mensen een drempel zijn omdat zij niet weten waar te beginnen. Gelukkig helpen wij hierbij om alle benodigde papieren in orde te maken zodat de bouw zo snel mogelijk kan starten.

Als er akkoord is gegeven op de aanvraag bij de gemeente zullen we de aanbouw via een technisch aspect benaderen. Er komt iemand langs om een technische bouwtekening op te maken. Deze tekening is nodig voor de aannemer om te starten. Samen met de tekening wordt er een plan opgesteld zodat de aannemer weet wat hem te doen staat op het gebied van funderings- en metselwerkzaamheden.

Zodra de aannemer klaar is en alle informatie heeft die hij nodig heeft wordt er nogmaals een meting gedaan om definitief te kunnen starten met de juiste informatie.

De echte bouw gaat beginnen

Na deze laatste meting kunnen wij dan echt voor je aan de slag. Nadat de bestelde materialen binnen zijn wordt de veranda voorgemonteerd in ons atelier in Waregem. De kwaliteit en de controle hiervan ligt dus direct in onze handen.  Na de voormontage volgt de grote montage. Vervolgens maken we alles zo dat het geleverd kan worden op locatie en daar op een gemakkelijke en efficiënte manier in elkaar gezet kan worden.

Eenmaal aangekomen bij jouw woning zal eerst de onderbouw opbouw plaatsvinden. Hierbij zullen de profielen, ramen en deuren en een eventuele dakwerking worden neergezet.

Dakbouw

Zodra het frame van de aanbouw is opgebouwd is het tijd voor de volgende stap: de dakbouw. De spanten die zorgen voor het dragen van de dakconstructie zijn al voorgezaagd in ons atelier. Op deze manier kan er ter plaatse direct worden begonnen met de opbouw en verloopt het proces zo efficiënt mogelijk.

veranda laten bouwen door verandaland

Nadat de spanten zijn geplaatst worden deze bedekt met OSB platen die gemaakt zijn van geperste houtschilfers. Zonder isolatie geen kwalitatieve veranda en dus is de juiste plaatsing van dampschermen gevolgd door PIRisolatie van groot belang. Vervolgens wordt de veranda bedekt met EPDM dakbedekking wat als belangrijkste kenmerk heeft dat de levensduur veel hoger ligt dan bij de traditionele varianten.

woonveranda laten bouwen

Hierna volgt er een ander belangrijk aspect. De afwerking. Het glas wordt geplaatst, de oversteek afgewerkt in hout maar ook de laatste details voor een perfecte isolatie worden meegenomen, zoals berubberen en silliconen randen aanbrengen waar nodig. Hierna staat de aanbouw als zodanig.

Het interieur van de aanbouw

In het voortraject is besproken of de aannemer ook aan de slag gaat met de binnenkant van de aanbouw. Het kan zijn dat je deze werkzaamheden zelf wilt uitvoeren maar ook de aannemer kan de vloeren plaatsen en de muren afwerken. Mocht je voor deze optie hebben gekozen dan is de laatste stap in de bouw van de veranda.

veranda laten bouwen

Verandaland streeft ernaar om indien gewenst het gehele proces uit handen te nemen. Wij kunnen dit doen en ook nog op de meest efficiënte en effectieve manier mogelijk doordat wij zelf het proces begeleiden en dit niet onnodig hoeven uit te besteden. Dit houdt de kosten laag en het proces efficiënt en snel. Ben je na deze foto’s ook enthousiast geworden en wil je graag weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw woning? Neem dan vrijblijvend contact met ons op zodat we ook voor jouw woning een mooi verbeterplan kunnen opstellen en uitvoeren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar boven
Scroll naar top

OFFERTE AANVRAAG

Bezoek ons van 7 t.e.m. 15 oktober op Bis in Flanders Expo in Gent en ga met hopen inspiratie, informatie en offertes naar huis.

Mail ons voor tickets. Tot daar!