RENOVATIEZONDAG 2024 | Bezoek de toonzaal op 22/9 tussen 10:00 – 17:00. Meer info

Overkappingen

Stevige & praktische overkappingen aan huis, vrijstaand in de tuin of carport

Een overkapping in de tuin of aan een huis biedt een ideale oplossing voor het creëren van extra leefruimte en bescherming tegen diverse weersomstandigheden. Een overkapping kan de functionaliteit en esthetiek van je buitenruimte aanzienlijk verbeteren. Verandaland plaatst hoogwaardige overkappingen van de Renson ALGARVE® serie om jouw buitenruimte om te toveren tot een stijlvolle en functionele leefomgeving.

Overkapping renson

Robuuste overkappingen van topkwaliteit

De voordelen van een overkapping van Verandaland

Naast onze luxueuze terrasoverkappingen, bieden we ook een lijn van stevige en praktische standaardoverkappingen. Deze overkappingen bieden niet alleen schaduw tijdens hete zomerdagen, maar ook beschutting tegen regen, waardoor je het hele jaar door van je tuin kunt genieten. Bovendien verhogen ze de waarde van je woning en kunnen ze dienen als een verlengstuk van je interieur, perfect voor ontspanning, entertainment of zelfs als werkruimte. 

Topkwaliteit van Renson

10 jaar garantie

Plaatsing in 1-2 dagen

Eindeloze personalisatiemogelijkheden

Een overkapping in je tuin of aan je huis

De overkappingen van Verandaland zijn uiterst veelzijdig. Ze worden aan de gevel of vrijstaand gemonteerd en je kan zelfs verschillende overkappingen aan elkaar koppelen. Heb je een hedendaagse, klassieke of moderne woning? Met de vele kleurencombinaties, de unieke sierlijsten en de extra ornamenten sluit een overkapping van Verandaland altijd aan bij de stijl van jouw huis en tuin. 

carport
overkapping tuin

Langer genieten dankzij een overkapping

Ervaar het hele jaar door comfort met onze zijdelingse afsluitingen! Deze afsluitingen bieden optimale bescherming tegen alle weersinvloeden, zodat je in elk seizoen volop kunt genieten onder je overkapping. Of het nu regent, waait of de zon fel schijnt, met onze zijdelingse afsluitingen ben je altijd verzekerd van een aangename buitenruimte. En het mooiste is: dit alles kan gewoon in je eigen tuin!

Met de juiste geïntegreerde verlichting in jouw overkapping wordt jouw tuin een betoverende plek waar je kunt ontspannen en genieten, ongeacht het tijdstip.

Meer weten over onze overkappingen?

Onze overkappingen bieden ontelbaar veel personalisatiemogelijkheden. Of je nu droomt van een moderne, strakke overkapping of een rustieke, klassieke uitstraling, bij ons vind je precies wat je zoekt. Onze specialisten staan klaar om je te helpen bij het ontwerpen en realiseren van de perfecte overkapping die naadloos aansluit bij jouw tuin, jouw verwachtingen en de architectuur van jouw huis.
overkapping aan huis

Meer opties? Bekijk dan onze luxe terrasoverkappingen

overkapping zij-elementen
overkapping zij-elementen glaswanden
overkapping zij-elementen schuifpanelen

Meer opties? Bekijk dan onze luxe terrasoverkappingen

Zij-elementen voor je overkapping

Vaste panelen, schuifwanden of lamellen? Ga voor een uniform geheel of mix & match naar eigen wens.

Renson ALGARVE® serie

Bij Verandaland werken we alleen maar met de beste kwaliteit en met merken waar we rotsvast in geloven. De Renson ALGARVE® is een model van personaliseerbare overkappingen dat perfect wordt geïntegreerd in bestaande of nieuwe constructies, aan het huis of vrijstaand in de tuin. Met de Renson ALGARVE® ben je verzekerd van een extra stevig resultaat en een stijlvolle overkapping met een vast of lamellen dak.

Verandaland installeert 2 modellen van de Renson ALGARVE®:

  • ALGARVE®: deze overkapping is, door de diverse mogelijkheden en zijn dak met roterende lamellen eerder voor tuinen, terrassen en aan gevels. 
  • ALGARVE® CANVAS: deze overkapping wordt beschouwd als het beste basismodel onder de overkappingen. De ALGARVE® CANVAS heeft een vast dak en is ideaal als basisoverkapping of carport. 

Specificaties ALGARVE® overkappingen

ALGARVE

ALGARVE®: Het beste basismodel onder de overkappingen en carports

De Renson ALGARVE® serie, bestaande uit de Renson ALGARVE® en de Renson ALGARVE® CANVAS, biedt innovatieve oplossingen voor buitenleven, zonwering en weersbescherming. Deze hoogwaardige overkappingen zijn ontworpen om een stijlvolle en functionele aanvulling te zijn op elke buitenruimte, van tuinen en terrassen tot patio’s en zwembaden.

De CAMARGUE® terrasoverkapping biedt een hogere mate van stijl en personalisatiemogelijkheden vergeleken met de ALGARVE®, die echter een uitstekend basismodel is. Beide zijn uitmuntende keuzes binnen de overkappingen. Zowel aan de CAMARGUE® als aan de ALGARVE® overkappingen kunnen diverse accessoires toegevoegd worden. 

Andere Renson series:

FAQ overkappingen

Een goed onderhouden overkapping kan tientallen jaren meegaan. De duurzame materialen en constructie zorgen ervoor dat de overkapping bestand is tegen diverse weersomstandigheden en slijtage.

Ja, overkappingen kunnen volledig gepersonaliseerd worden naar jouw wensen. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren, afwerkingen, en extra opties zoals geïntegreerde verlichting en zijdelingse afsluitingen.

Ja, overkappingen kunnen bijdragen aan energiebesparing. Door de hoeveelheid zonlicht die binnenkomt te reguleren, kun je de temperatuur in aangrenzende ruimtes beter beheersen, wat kan helpen bij het verlagen van je energiekosten.

Overkappingen zijn ontworpen om onderhoudsarm te zijn. Regelmatig schoonmaken met water en een mild reinigingsmiddel is meestal voldoende om vuil en bladeren te verwijderen. Voor mechanische onderdelen wordt een periodieke inspectie aanbevolen.

Nee, je kunt je buitenmeubilair gewoon onder de overkapping laten staan, zelfs in de winter. De overkapping biedt voldoende bescherming tegen de elementen.

 

Het regenwater wordt afgevoerd via geïntegreerde goten die verbonden zijn met een regenafvoersysteem in de palen van de overkapping. Hierdoor blijft de ruimte onder de overkapping droog en comfortabel.

 

Absoluut! De zijdelingse afsluitingen beschermen je tegen alle weersinvloeden, waardoor je elk seizoen comfortabel onder je overkapping kunt genieten. 

Scroll naar boven

OFFERTE AANVRAAG